Acrylnagels worden toegepast voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. De acryl die wordt gebruikt is een mengsel van poeder en vloeistof wat samenhecht tot een kneedbaar bolletje. Met een penseeltje wordt dit acryl bolletje op de nagel in de juiste vorm geboetseerd. Door

blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl vanzelf uit. Acryl poeders zijn leverbaar in verschillende kleuren. Dankzij de stevige, sterke structuur zijn acrylnagels zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels. Ze breken sneller dan gelnagels, maar ogen wat natuurlijker.

Het zetten van acrylnagels

Het zetten van acrylnagels gaat als volgt: Om infecties en schimmels te voorkomen worden eerst de handen gedesinfecteerd en de nagelriemen teruggeduwd. De nagels worden verlengd met een tip. Is het nagelbed te kort? Dan kan er gebruik worden gemaakt van een sjabloon. Na het vetvrij

maken van de natuurlijke nagels wordt de acryl aangebracht. Nadat de acryl voldoende is uitgehard worden de nagels gevijld en gepolijst. Voor de afwerking wordt nagellak gebruikt.

Na 2 tot 4 weken zijn de eigen nagels zo ver gegroeid dat opvulling van de acrylnagels nodig is. De nagelstyliste vervangt waar nodig de oude acryl voor een nieuwe laag en zorgt ervoor dat de acrylnagel weer aansluit op de nagelriem.

Het zetten van gelnagels duurt ongeveer 1,5 uur.

Na ongeveer 3 à 4 weken zullen de nagels uitgroeien. Deze uitgroei kun je met acryl weer laten opvullen.

Voordelen van acrylnagels:

  • hard en dun materiaal

  • natuurlijk uiterlijk

Nadelen van acrylnagels:

  • breken snel

  • weinig glans waardoor nagellak nodig is